De statushouders, die in Wijk bij Duurstede komen wonen, worden begeleid door de vluchtelingen- werkgroep. Wat wordt er van de vrijwilliger maatschappelijke begeleiding gevraagd?

Maatschappelijke begeleiding is intensief en geeft ook veel voldoening waarbij een tijdsbesteding van twee dagdelen in de week geen uitzondering is. Je werkt intensief met de cliënten samen om alle zaken rond vestiging in Wijk bij Duurstede, werk, inkomen en scholing en bijvoorbeeld verzekeringen in orde te brengen. Je bent ook de lokale gids als het gaat om het vinden van de route naar winkels, scholen en organisaties. De werkzaamheden vinden vaak overdag plaats, zowel op ons secretariaat als bij de cliënt thuis.

Voor het begeleiden van statushouders bij de integratie van de Wijkse samenleving zoekt de werkgroep vrijwilligers voor begeleiding, woonzaken en administratie.

Vrijwilliger voor begeleiding

Taakomschrijving

Je fungeert voor een periode van 24 maanden als de buddy van de statushouder en eventueel diens gezin. Je bereidt de vluchteling voor op het zelfstandig deelnemen aan onze maatschappij door de voorwaarden te scheppen en zelfstandigheid aan te moedigen. Je bent belangenbehartiger van jouw cliënt. Je wordt ondersteund door een flink aantal ervaren collega’s en een coördinator.

Meer weten? Mail Liesbeth de With, coördinator Steunpunt l.dewith@vwwbd.nl